11/05/2016 update from Paul

Woensdag 11 mei, basiskamp:
Sofie en ik zijn hopelijk voor de laatste keer als training het pad richting tussentijds kamp op en af gelopen. Overmorgen hopen wij dit pad een laatste keer helemaal tot het vooruitgeschoven basiskamp te volgen om daar het juiste moment voor een toppoging af te wachten. Momenteel gokken wij op 20 mei. Zoals je ziet, schuift het steeds op.
Wij verkeren echter voorlopig beiden in goede gezondheid (hoewel wij altijd gevoel van slappe benen lijken te hebben) en dat is het belangrijkste. Deze namiddag kregen wij de gebruikelijke sneeuwbuien over ons evenals het – al bijna even gebruikelijke – slechte nieuws van 1 of ander overlijden bij een van de 8000m beklimmingen. Nu weer 2 sherpa die in kamp 2 van de Makalu – waar onze vriend Jean-Luc Fohal klimt – stomweg in hun tent gestikt zijn. De tent bleek niet verlucht. Ook in ons basiskamp zou een Chinees bezweken zijn maar dat is niet bevestigd. Zijn groep was hier voor een andere beklimming. Ze zijn gisterenavond reeds huiswaarts gekeerd. Beter nieuws van 2 Tsjechen die op de Zuidkant van de Everest op een niet-klassieke route uit een lawine zijn gered. Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *