woensdag 11/05/2016 Stilte voor de storm…

Stilte voor de storm!
als je alle expedities wat volgt valt het je onmiddellijk op… er heerst radiostilte. Alle klimmers hebben hun acclimatisatieronde erop zitten, sommigen zoals gepland, anderen met moeite, nog anderen moeten afhaken…
In tegenstelling tot andere (normale) jaren wordt het eerste korte en koudere window niet benut, of er zou vandaag en morgen nog getopt moeten worden.Iedereen spreekt van een stabieler window vanaf 19 mei. Zo ook Paul en Sofie. Hoe graag ook dat ze BC zouden verlaten om hun klim te starten, de condities en logistieke voorbereidingen lieten het niet toe. Reeds 10 dagen zijn verstreken in BC, 5200 meter. 10 dagen trachten ze de balans te vinden tussen wat gedoseerde inspanningen en rusten.
Maar het doel blijft overeind en nog steeds haalbaar. (is een understatement!)
Een dezer dagen vertrekken Paul en Sofie naar ABC en dan is het wachten op dat groen licht! smile-emoticon
Hoogste groet! Y
Fotos uit de oude doos: Belgian Everest Climb 2007,

Slide15

Slide18

Slide23

Eén gedachte over “woensdag 11/05/2016 Stilte voor de storm…”

  1. Volhouden is zeer mooi ? Maar neem geen risico. Denk ook je familie. Ik hoop op succes en dan …….in Hamont met je voordracht voor onze NEOS vereniging. Hegge gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *