zaterdag 14/05/2016 another day at the office

Sofie:
zaterdag 14 mei : Een welverdiende rustdag op 6325m hoogte met een heerlijke zonnetje en bijna geen wind, heerlijk na een koude nacht van -10°c in de tent.
We brachten de dag al lezend door of ik hield me in de voormiddag bezig met het herinstalleren van de keuken samen met de sherpa’s: geulen kappend, blokken sleurend en puzzelen om zitbanken te maken. Op de foto’s zie je ABC vanuit de tent, zicht op Everest en NorthCol, zicht op onze eettent met de persoonlijke slaaptentjes en de (vernieuwde) keuken.
Morgen gaan we onze benen strekken tot de wand van de North Col waar we nog eens kunnen klimmen om te acclimatiseren want de topdag komt toch wil dichterbij.
Als alles volgens plan zou verlopen, zien de dagen er als volgt uit
15 mei : acclimatisatie
16 mei : rustdag
17 mei : C1, 7050m
18 mei : C2, 7700m
19 mei : C3, 8300m
20 mei : summit day
Momenteel heerst er nog geen stress maar vanaf morgen zal dat beestje wel langzaam tot leven komen waarin al het materiaal uitgekozen moet worden voor de top en alles nog eens besproken wordt hoe de komende klimdagen zullen verlopen, maw het wordt spannend smile-emoticon

IMG_1022

 

IMG_1029 (3)

Paul:
ABC; terwijl sofie de keuken hielp vernieuwen, heb ik no way down” verslonden. Het relaas van het drama dat zich op 1/8/2008 op de flanken van de K2 afspeelde waarbij 11 klimmers de dood vonden. Ik herinner mij zeer goed dat ik die dag de website van de Nederlandse expeditie op de voet volgde. Het was de eerste keer dat je bij wijze van spreken ‘live’ kon volgen wat er op de berg gebeurde. Gezien ik 2 jaar geleden een dag aan de voet van de K2 heb doorgebracht, kon ik nu het relaas een stuk beter volgen. Wel niet meteen de ideale literatuur als je zelf binnen enkele dagen de ‘deadzone’ gaat betreden maar wel nog eens een confrontatie met je eigen drijfveren en vooral een affirmatie van onze beslistheid om hier niet te eindigen op een ‘memorial plate’. Dat is het niet waard. Het echte noodlot heb je natuurlijk niet in de hand maar veel van die risico’s kan je toch vermijden.
Inmiddels heeft Jelle Veyt, onze Belgische confrater aan de zuidkant van de Everest de top gisteren bereikt.
Een dikke proficiat !! Hij is nog wel van plan de beklimming over te doen maar dan zonder zuurstof.
Hier aan de noordkant hopen wij dat de chinezen 19 mei toppen zodat wij vrijdag 20 mei onze kans krijgen.

IMG_1031

 

IMG_1032 (4)

 

IMG_1033

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *